Schweppes

Středomořské těstoviny

Ingredience:

  • 500 g celozrnných pšeničných těstovin
  • 400 g cherry rajčátek
  • 8–12 krevet
  • Oregano
  • čerstvé lístky bazalky, nakrájené nadrobno
  • Olivový olej
  • 4–5 stroužků česneku
  • Sůl
  • Pepř

Způsob přípravy

  1. Orestujte 4–5 stroužků česneku na troše oleje na pánvi. Přidejte krevety a orestujte je po obou stranách. Stáhněte z ohně a odložte na později.

  2. Do oleje, na němž se restoval česnek a krevety, přidejte rajčata a pomalu vařte, aby vznikla omáčka. Ochuťte oreganem, bazalkou, pepřem a špetkou soli.

  3. Pro přípravu těstovin uveďte do varu vodu v hrnci. Mírně osolte, vložte těstoviny a vařte asi 7–10 minut, podle chuti. Odstraňte z krevet krunýř. Uvařené těstoviny vsypte do rajčatové omáčky a důkladně promíchejte. Podávejte s krevetami. Pro dochucení přidejte špetku oregana.

Jako nápoj se doporučuje podávat Schweppes Citrus Mix ozdobený čerstvým proužkem kůry z grapefruitu.