Schweppes

Studená melounová polévka

Ingredience:

  • 300 g dužiny z melounu
  • 0,5 l Schweppes Bitter Lemon
  • 30 g cukru
  • 2 plátky želatiny
  • 1 snítka máty
  • 2 bombičky N2O
  • Láhev na výrobu sodovky

Způsob přípravy

  1. Plátky želatiny namočte na 2 minuty do vody.

  2. Všechny ingredience (včetně namočené želatiny) vložte do velkého mixéru a dobře rozmixujte.

  3. Rozmixovanou směs dvakrát přeceďte přes jemné sítko (pokud by ve směsi zůstaly zbytky ovoce, budete mít problémy s pěnou v láhvi na sodovku).

  4. Vlijte rozmixovanou směs do láhve na sodovku, zavřete, obraťte vzhůru nohama a vložte první bombičku N2O. Poslouchejte, dokud se bombička zcela nevyprázdní do nádoby, a pak stejným způsobem vložte druhou bombičku.

  5. Ponechte v lednici asi 30 minut vychladit a pak nejprve prudce protřepte láhev, než budete obsah nalévat do servírovací mísy nebo do talířů.

  6. Ozdobte lístky máty.

Tipy: Přečtěte si pokyny na láhvi na výrobu sodovky. Místo melounu lze použít ananas nebo jiné ovoce.